Angus fokkerij Poelzicht

Renè en Christine de Wilde van biologische angusfokkerij Poelzicht

Wij zijn Renè en Christine de Wilde. Samen met onze kinderen Stefan (16) en Jasper (13) wonen wij in het Zeeuwse plaatsje `s- Heer Abtskerke en zijn de eigenaren van Biologische Angusfokkerij Poelzicht.

Renè is vertegenwoordiger bij zaaizaadveredelaar/-leverancier KWS en sinds 2018 lid van het bestuur van het Nederlands Aberdeen Angus Stamboek. Vanaf begin juli 2019 is hij penningmeester. Christine werkt als verpleegkundige in Emergis, het psychiatrisch ziekenhuis in Goes. De kinderen zitten op de middelbare school.

Na 11 jaar Belgische Wit- Blauwe zoogkoeien te hebben gefokt, zijn wij in 2012 overgestapt op het Aberdeen Angus ras. de eerste runderen kochten we in Nederland, Duitsland en Engeland. Ondertussen is onze kudde gegroeid naar 80 runderen. Onze runderen lopen vanaf begin mei tot begin november in het Heggengebied in Nisse en omgeving. In de winter lopen ze los in potstallen. We houden zowel de koeien als de stieren. Alles loopt in de zomer buiten.

Na de overstap zijn we ook gestart met onze boerderijwinkel. In deze winkel verkopen we het vlees van onze eigen biologische runderen, samen met biologische kip en -eieren. Op vrijdag en zaterdag is de winkel open. In navolging van onze eigen winkel wordt ons vlees ondertussen ook verkocht in een drietal andere boerderijwinkels en in de biologische supermarkt in de buurt. Ook leveren we vlees aan een paar restaurants. Sinds 2017 laten we kroketten en bitterballen maken van vlees. Deze vinden ondertussen hun weg binnen de horeca.

Hartelijk groet, 

 

Rene en Christine de Wilde